Kamelot + Leaves’ Eyes in het Entrepot, Brugge

-- Kamelot + Leaves’ Eyes in het Entrepot, Brugge --

01/01/1970 - 01/01/1970
Stijn Daneels

[INTRODUCTION]

Review geschreven door Glenn Van Bockstaele.

Ter promotie van hun nieuwste album “The Shadow Theory” besloot Kamelot om samen met Leaves’ Eyes op zwier te gaan. Als deel van hun Shadow Tour brachten ze ook een bezoek aan het Entrepot in Brugge. En het werd een zalige avond! Rond 19u30 kwam ik aan in Het Entrepot in Brugge. Hoewel het optreden niet uitverkocht was, was er toch veel volk aanwezig en dat deed mij plezier.

[LEAVES' EYES]

Om 20u doofden de lichten een eerste keer en begon Leaves’ Eyes aan hun set. Leaves’ Eyes had enkele jaren terug voor veel commotie gezorgd door stichtend lid Liv Kristine zonder reden te ontslaan en direct aan te proppen met haar vervanger en huidige zangeres Elina Siirala. Ze begonnen hun set met “Sign Of The Dragonhead” en “Across The Sea” van hun jongste album “Sign Of The Dragonhead.” Deze twee nummers lieten de symfonische metal van weleer achter zich en gaven de voorkeur aan folk metal invloeden. Invloeden die niet volledig tot hun recht kwamen. Verder kwamen ook “Swords Of Rock” en “Edge Of Steel” aan bod van hun album uit 2015 “King Of Kings” alsook “Riders On The Wind.” Een nummer dat ook afkomstig is uit hun laatste telg “Sign Of The Dragonhead.” Uiteindelijk kwam de zaal toch in beweging toen Leaves Eyes’ aan kwam zetten met “Hell To The Heavens” van hun populairste album “Symhonies Of The Night.” Dit feestje was echter van korte duur want dan kregen het publiek en ik nog “Beowulf” en “Blazing Waters” voor de kiezen en die haalden de snelheid weer uit het optreden! Al bij al geen slechte show maar Leaves Eyes’ had beter wat meer klassiekers in hun set gestoken. (6/10)

[KAMELOT]

Om 21u10 doofden de lichten voor de laatste keer om het machtige Kamelot te verwelkomen die met hun melodische power metal zieltjes probeerden te winnen. Ze begonnen hun show met hun intro “The Mission” om direct over te gaan naar “Phantom Divine” van hun laatste album “The Shadow Theory” met een glansprestatie van zangers Tommy Karevik en Lauren Hart! Die laatste nam naast de vrouwelijke zang ook de grunts voor haar rekening die bij verschillende songs in de set voorkomen zoals bij “The March Of Mephisto.” En hun overwinningstocht ging alleen maar verder met klassiekers als “The Great Pandemonium” en “When The Lights Are Down.” Bij het emotionele “Here’s To The Fall” kon ik een enkele traan niet bedwingen. We kregen ook nog een mooi jammoment van keyboardspeler Oliver Palotai en drummer Johan Nunez. Eindigen deed Kamelot met het machtige “Liar Liar” waar Lauren Hart ook nog voor een laatste keer haar duit in het zakje deed. Kortom, als je er niet bij was dan heb je een machtig Kamelot optreden gemist. (9/10)[CONCLUSION]

{Ik had mij zeer verheugd op dit Kamelot en Leaves’ Eyes optreden en het gedraaide uit op een ware superavond! Ik heb daarom ook met veel plezier en spontaniteit een showreview geschreven voor de Belgian Metal Shredder en hopelijk krijg jij ook de kans om Kamelot binnenkort (nog) eens te zien!
}