Black Out Bash V preview

-- Black-Out Bash --

11/05/2016 - 11/06/2016
Stijn Daneels

[INTRODUCTION]

Datum: Zaterdag 4 november 2017
Doors: 15:30
Eerste band: 16:00

Ik ben vaste klant op Black-Out Bash sinds de tweede editie en heb via dit festival geweldige Belgische bands leren kennen zoals Bloodrocuted, Prematory, The Black Tartan Clan, Experienced?! en natuurlijk ook diverse buitenlandse bands. En op zaterdag 4 november vindt de vijfde editie van dit snelgroeiende festival plaats. Welke bands komen er, vraag je je af? Hier zijn ze!

[CATHUBODUA]

De winnaars van de Black-Out Jam competitie in april, Cathubodua zijn een speciale openingsband op de affiche van BOB V. Female fronted symphonic en heavy metal gecombineerd met folk en een dosis high fantasy. En naast de typische metal instrumenten slagen ze er zelfs in om van een viool een metal instrument te maken. Inderdaad, een viool! En hierdoor krijg je als resultaat een sound dat enerzijds episch en orkestraal kan zijn maar ook plots kan omslaan in ruig en barbaars zowel in geluid als in zang. Een originele en heel flexibele band die je zeker moet checken!

[CARRION]

In 2016 wonnen Carrion de finale van de Wacken Metal Battle Belgium en dit jaar waren ze aanwezig op het iconische Metal Days festival in Slovenië. Hun muziekstijl beschrijven ze zelf als gingercore, uit eerbetoon aan hun vroegere, rosharige bassist. Met Carrion kan je je verwachten aan rauwe death metal met voldoende techniek en melodie achter de typische grunts en blast beats. Dit is extreme metal zoals het naar mijn mening moet zijn. Een harmonische balans tussen stijl en substantie! Maar ik zit nu echt te popelen op hun nieuwe album! Hun laatste release, Revelations, is intussen al 5 jaar oud!

[NO RETURN]

Net zoals Carrion spelen No Return death metal maar dit keer met nog meer nadruk op melodie. Hierdoor krijg je een sound dat bij momenten doet denken aan power metal maar met de growls van death metal en uitgebreide en technische gitaarsolo’s! Op hun repertoire staat ondermeer een podiumplaats op de Main Stage van Hellfest 2015 en optredens met illustere namen als Sepultura, Motörhead en Arch Enemy! En ter promotie voor hun komende album The Curse Within (verkrijgbaar vanaf 17 november) brengen ze een bezoekje aan Black-Out Bash. Misschien ligt de nieuwe plaat daar al te koop, ik ben benieuwd!

[ANGELUS APATRIDA]

De bekendste thrash metal band van Spanje komt terug naar de Mattentaartenstad en net als tijdens hun eerste bezoek zal de Spiraal daveren van het gethrash en gemosh geïnspireerd door bands als Exodus en Pantera! Sinds 2010 davert dit Spaanse viertal als een sneltrein vooruit met drie warm ontvangen releases en verscheidene tours doorheen Europa, Zuid-Amerika, Azië en Australië. Je kan Angelus Apatrida perfect verwoorden met 3 T’s! Talent, toewijding en thrash!

[DYSCORDIA]

Met twee zeer succesvolle albums, een optreden op de Prison Stage van de recentste editie van Alcatraz Metal Festival en een uiterst loyale fanbase (Dyscordia Army Fanbase) is Dyscordia met reden een van huidige toppers in de Belgische metal scene. De band combineert diverse metal subgenres om een unieke sound te creëren dat epische power metal mixt met thrash, death en klassieke metal. Die muzikale flexibiliteit weerspiegelt zich ook in de zang, gezien de hoge, melodieuze zang van Piet vaak in duet gaat met de grunts van gitarist Stefan. Die dag zal de Chthonic Star schitteren over Geraardsbergen!

[GRAVE DIGGER]

The Reaper komt naar Black Out Bash! Grave Digger gaat al sinds 1980 mee maar hun intussen 18de studioalbum (Healed By Metal, uitgebracht begin dit jaar) toont overduidelijk aan dat deze Duitse heavy power metal band nog lang niet is uitgespeeld! Ben je fan van groepen als Helloween of Accept? Dan kan je met volle borst meebrullen op catchy nummers zoals Heavy Metal Breakdown, Hell Funeral en Healed By Metal terwijl de scherpe guitaren doorheen je trommelvliezen vliegen. Puur Tektonisch geweld! En ze hebben de Grim Reaper als keyboardspeler! 1 ding is zeker, je zou je dood wezen mocht je niet afkomen!


[CONCLUSION]

{De organisatie van Black Out Bash heeft beloofd om van hun vijfde festival een waar feest te maken en met een blik op de affiche zit de kans daar serieus dik in! Een geweldige en gevarieerde lineup van zowel jonge artiesten als veteranen in het vak zorgt voor een festival dat door iedereen met een beetje smaak voor metal zal appreciëren! Ik zal er zijn en er zal veel geshred worden! Ik zie jou daar! Voor een Heavy Metal Breakdown!}