WildFest 2017

-- WildFest --

01/01/1970 - 01/01/1970
Stijn Daneels

[INTRODUCTION]

Datum: 13 mei 2017
Locatie: JC De Kuip, Parklaan 1, 9400 Ninove
Doors: 15.00 u.
Website en tickets: www.wildfest.be

Op zaterdag 13 mei vindt de tweede editie van het hard rock festival WildFest plaats, bedacht en georganiseerd door de getalenteerde, locale WildHeart. Ikzelf heb de eerste editie bijgewoond (die plaatsvond in Geraardsbergen) en was serieus onder de indruk van de vlotte organisatie en de schitterende affiche die ze hadden klaargestoomd. Het was een puur hard rock feest en dit jaar zal het niet anders zijn. Kom en neem met mij een kijkje naar de zeven bands die je op WildFest zullen verwelkomen.

[NIGHTMARE BE]

Website: http://www.nightmarebelgium.com/

WildFest opent met talent van eigen bodem in de vorm van Nightmare BE! Deze Lierse rock band ontstond in april 2011 nadat Kristof Krikke Michiels, Zan Geeraerts and Jasper Vanderheyden hun ervaringen van hun vorige projecten bijeensmolten om samen in zee te gaan en hun eigen band op te richten. In 2013 nam de band een grote sprong voorwaarts toen Vassili 'God of Thunder' Golfidis het drumwerk overnam en twee jaar later brachten ze hun eerste succesvolle album uit, Dirt. En nu staan ze klaar om jou te vermaken op WildFest! Verwacht je aan lekkere, wilde rock n' roll in een jeugdig jasje dat mij persoonlijk doet denken aan een mix van de zang van Whitesnake met de beats van Deep Purple.

[SUICIDE BOMBERS]

Website: http://www.thesuicidebombers.com/

Weet je, als ik aan muziek uit Noorwegen denk, denk ik aan black metal. Mayhem, Gorgoroth, Darkthrone, noem het maar op! Wel, uit datzelfde land komen deze vier tijdreizende rockers met maar één levensdoel: de meeste explosieve rock n' roll band aller tijden worden! Gewapend met tunes uit dezelfde stal als Mötley Crüe, Guns N Roses en Skid Row en bepantserd met meer leer dan Rob Halford tijdens diens meest kinky periode en je zou de Suicide Bombers warempel nog gelijk geven wat betreft hun missie! Yup, beste vriend, dit wordt een knaller! Are you ready for tonight?

[WILDHEART]

Website: http://www.wildheartbelgium.com/

Natuurlijk is een WildFest affiche niet compleet zonder een optreden van de band die het festival uit de grond heeft gestampt! In maart 2014 zijn WildHeart opgericht en een jaar later zag ik ze voor het eerst en ik wist dat ze tot veel in staat waren. Intussen zijn we twee jaar verder en zijn er alleen maar op vooruit gegaan! Vorig jaar kwam hun zelfgetiteld debuutalbum uit en dat werd door iedereen, ik eveneens, enorm gesmaakt. Wildheart zorgt voor catchy songsteksten, scherpsnoeiende riffs en technische gitaar solo's met daarbovenop een levengenietende finesse dat je niet zo vaak ziet. De band trekt steeds meer volk aan en ik weet nu al dat dit optreden een van de hoogtepunten van het festival zal worden. Niet te missen!

[MAVERICK]

Facebook pagina: http://www.facebook.com/maverickbelfastuk/

Jongens, haal de Guinness en Jameson maar boven, want WildFest zal een lekker Noord-Iers tintje krijgen wanneer deze jongens uit Belfast het podium gaat bestijgen! Net als WildHeart zorgen Maverick voor serieuze meezingers gemixt met pittige hard rock melodieën en wild feestgedruis. In augustus 2016 verscheen hun recentste album, Big Red, dus je kan je zeker aan aardig wat materiaal van dat album verwachten en wie weet houden ze weer een live beer chug met hun fans zoals je kunt zien op hun YouTube kanaal. Deze band is zeker het checken waard, al dan niet nuchter!

[THE AMORETTES]

Website: http://www.theamorettes.com/

Laat je niet misleiden door de Frans klinkende naam van deze band, deze drie dames komen uit Schotland! Yeah, nog meer whisky! De Amorettes braken in 2015 door met hun tweede album Game On, geproduceerd door niemand minder dan Chris Tsangarides, de producer achter zulke legendarische albums als Thunder & Lightning van Thin Lizzy en Painkiller van Judas Priest! Met de Amorettes kan je genieten van lekker ouderwetse rock n' roll met punk invloeden en veel girl power! In de pers werden ze al eens een vrouwelijke versie van Motörhead genoemd. Moet ik nog meer zeggen? Eigenlijk niet, ik laat dit Schots meidentrio voor zichzelf spreken!

[NITERAIN]

Website: http://www.niterain.no/

De tweede Noorse band op WildFest 2017 is Niterain. Deze band combineert blues rock uit de 70s met hard rock uit de 80s en het resultaat is een band die in 2016 door de lezers van het Deense Gaffa Magazine werd verkozen tot de meest vermakelijke live band van het jaar! En in november dat jaar kwam hun nieuwste telg uit, Vendetta, gevolgd door een succesvolle tournee door heel Europa en later dit jaar staan Niterain op de affiche van het prestigieuze Rocklahoma Festival in Oklahoma, US. Met deze accolades op hun palmares zakken Niterain nu af naar Ninove. Dit is dus je unieke kans om van dicht bij kennis te maken met 1 van de leading voices van rock n' roll uit Scandinavië! Ikzelf krijg er al zin in!

[KISSIN' DYNAMITE]

Website: http://www.kissindynamite.de/en/

De headliner voor WildFest is het Duitse Kissin' Dynamite maar je kan ze het best omschrijven met de titel van hun recentste studioalbum, GENERATION GOODBYE. Met hun enorm aanstekelijke teksten en explosieve riffs moedigen ze je aan om je gsm weg te stoppen en te genieten van hun show. En ik geef toe, met zulke songs als Generation Goodbye en Hashtag Your Life kan je niet anders dan uit volle borst mee te zingen! Ondanks hun jonge leeftijd (gemiddeld 25 jaar) en hun tienjarige bestaan heeft Kissin' Dynamite al flink wat gepresteerd. Zo hebben ze ondermeer geopend voor artiesten zoals U.D.O. en Steel Panther, hebben ze reeds opgetreden in diverse Europese landen (inclusief Oekraïne) en Japan en dit jaar staan ze op de affiche van Wacken! Genoeg gezegd, kom maar af naar Ninove, jongens! Tijd voor een hashtag... #BEMetalShredder.


[CONCLUSION]

{Zoals je kan zien, lezen en horen belooft WildFest 2017 een geweldig festival te worden. Je kan genieten van hard rock in verschillende smaken en uit diverse landen maar allemaal met eenzelfde doel, je doen meebrullen, headbangen, bier drinken, wild ronddansen... Kortom, meer dan genoeg mogelijkheden voor jou om van die dag een groot feest te maken! Ik hoop dat ik je daar ook mag verwachten! En om af te sluiten, is hier nog een WildHeart nummertje!}